Discussion Diskuzní koutek

Discussion in 'Česká a Slovenská sekce' started by Azachiel_de_Morgen, Aug 30, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Geredis

    Geredis Forum Inhabitant

    @Qweria, musíš si zapnout zobrazování podpisů. To uděláš najetím na svůj nick v pravé horní liště a stisknutím tlačítka "Preferences". To ti otevře následující okno (viz. screen níže), kde zatrhneš tento checkbox, který Ti umožní vidět podpisy hráčů, ve kterých můžeš mnohdy najít užitečné informace. :)

    [​IMG]
     
    Alodar likes this.
  2. Qweria

    Qweria Forum Greenhorn

    Dik
     
  3. Ares

    Ares Advanced

    Precentá určite zmenené nie sú. Napr. mne sa raz podarilo zložiť 3 platiny za deň :) Keby sa tie naše pokusy spriemerovali, určite dostaneme okolo 120 pokusov :)
    Toto sa už riešilo, nateraz to nie je možné viac rozšíriť keďže technická stránka hry to neumožňuje.
    Teoreticky sa to dá, ale sú tu zrejme dôvody, prečo to tak nie je.:(
     
    Stóné likes this.
  4. Stóné

    Stóné Someday Author

    Ares proč ne, vždyť na některé věci by se mohlo urobit sloty tak jako teď třeba na príže, věci k eventu apod. třeba pro kameny, runy a esenci, samozřejmě za nějaky poplatek, bo kdybych chtěl sbírat všechny věci už to nemam ani kaj davat. A to už ani neponkuju moc, jenom dodělávam, aj tak místa moc není. Nechci věci cpát do inventáře, nebo to mam fajně na farmu a vyhovuje mi to že nemusím každe 1-2 kolo prodavat jak pako.
     
  5. Qweria

    Qweria Forum Greenhorn

    No nejak by sa to vyriesit malo, lebo naroky na inventar sa aj napriek vsetkym moznym druhom torien stale zvysuju, s kazdym eventom pribudaju nove veci... Mi uz ten inventar pripada jak mocak prostatika. :D
     
  6. Alodar

    Alodar Active Author

    Inventár ako taký by už nemali zväčšovať, stránok máme až až. Problém je v tom, že do hry stále pribúda viac vecí, ktoré treba skladovať. Ono by kľudne stačilo keby všetky akciové predmety ako napr. zvitky na blakborg alebo krv na vlka boli v tom špeci okienku pri surovinách na kraftenie. Len to by uvoľnilo ohromné množstvo miesta. To isté platí aj pre esencie, treba spraviť extra úložisko na spôsob torny, každá eska by mala mať vlastné jedno políčko kde by bolo uvedené množstvo, teda žiadne zbytočné stakovanie po 50k v invetári. Funguje to tak pri runách, znakoch slávy či 4-lístkoch, tak prečo nie u esencie? To malo byť podľa môjho názoru spravené už pre rokmi. Miesta je dosť, len je veľmi zle využité...

    Qweria štruktúra našej sekcie sa už hádam ani lepšie spraviť nedá. Len pre porovnanie si pozri sekcie ostatných krajín a potom uvidíš aký sme tu frajeri :cool::D A mimochodom, snažili sme sa vybaviť aby sme mohli mať viac podsekcií ale všetky naše žiadosti boli zamietnuté, takže sa musíme uspokojiť len s jednou a všetko indexovať.
     
    d2ano likes this.
  7. DuSiK.x

    DuSiK.x Someday Author

    Na 120 pokusů přenáším fialky do lega :D :D :D Prostě lucker :D 4platinu jsem nesložil ještě ani jednu :)
    Ale věřím, že během příštích 10 let alespoň jednu složím :)
     
    RIDDICK4444, d2ano and Dionýsos. like this.
  8. Skuska55

    Skuska55 Advanced

    Doprčic tie prasiatka sú ako dobré schované?! Ani podľa tej mapy kde sú ich pozície sa nedajú nájsť. Horko ťažko nájdem iba 1 prasiatko. Nemajú tam v BP náhodou mor ošípaných? Nie som detektív Hercule Poirot aby som hľadal dvoj milimetrovy pixel.

    Ide to čí ďalej do väčších a väčších ***** :-( Postup na inferno 3 padá veľmi pomaly. To budeme robiť event do Vianoc?
     
    Last edited by moderator: Sep 22, 2019
  9. elithyacz

    elithyacz Forum Baron

    Snad ti to trochu pomůže v lovení. Čmajznuto z internetu.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  10. Stóné

    Stóné Someday Author

    Skuska55 likes this.
  11. Skuska55

    Skuska55 Advanced

    Vďaka za info. Skúsim podľa tých obrázkov pohľadať tie svinky. Len škoda že keď sa niečo užitočné objaví na cudzojazyčnom fóre, tak sa o tom dozvieme neskoro. Prajem všetkým dobrý drop a pevné nervy s eventom.
     
  12. Elite

    Elite Forum Greenhorn

    Pozeram. ze sa tu udiali nemale zmeny. TL Dio uz nie je a ani BA Pegonn, co je myslim si, ze strata, pretoze sa vyznal a svoju pracu admina fora odvadzal na urovni. Co sa stalo?
    Mam len ja taky pocit, ze hra uz ´´finišuje´´ alebo sa ju este oplati hrat? Poslednu dobu som sa len prihlasoval na daily, ale teraz premyslam, ci aj tych par minut na prihlasenie nie je strata casu, co myslite? Nerad by som investoval cas a prostriedky do niecoho, co mozno po case uplne zrusia a daju nam nejaky kod na inu hru od BP, ako uz raz spravili. Urcite sa aj veterani budu vediet vyjadrit, ak tu este nejaki ostali, ze aky nazor na to maju.
     
  13. Skuska55

    Skuska55 Advanced

    Nikto ti nepovie či to končí či nie. Chceli by na tom v BP ryžovať a vyžmýkať čo sa dá. Je to ich produkt na ktorom chcú zarobiť. Je to podstata podnikania. Keby predávali napr. rožky, konkurencia by ich dávno prevalcovala. Nevšimli si, že nemajú monopol a rastie im tu konkurencia ktorá im veľmi rada preberie hráčov. V BP žijú v minulosti, alebo majú nereálne finančné očakávania. Po posledných opatreniach čo spravili,....ktoré sa robia vtedy, keď firma nemá dostatočný zisk na svoju prevádzku a škrtajú sa náklady, aby vôbec prežila je všetko možné.

    Napíšem to takto: BP chýba dlhodobá stratégia čo ďalej z hrou. Sú tu chaotické kroky jedn krok dopredu, dva kroky do zadu a jeden totálne vedľa niekam do boku. Nemajú predstavu, kde by mala byť hra napr. o 5-10 rokov. Smerom k zákazníkom sa robia zbytočné tajnosti. Občas sa stane, že sa posúvajú nepravdivé informácie ohľadom dropu. Príklad na CZ/SK, Poľskom a ruskom fóre sa písalo, že z Q1 -medzisvet nikomu nedroplo torzo. Chodilo sa cez portály aj 100 x denne 5 ľudí v skupinách. Na otázku či nie je bugnutý drop - bola odpoveď moderátorov - drop je v poriadku. Dlhodobo to nikomu nedroplo, no drop bol podľa moderátorov v poriadku. Aká je šanca na drop nik nechcel prezradiť. Či bola 0,001 alebo menej? Je tu veľa chýb - príklad chcel som kúpiť nejaké veci za Eura - vyskočila mi chyba NEBULA. Skúsil som 5 x nakúpiť, vždy s rovnakým výsledkom. Nútiť im svoje peniaze nebudem. Odfláknuta práca programátora.

    Eventy sú v poslednej dobe tragédia. To že niekto ( možno 5 ľudí na servere) dokáže spraviť tažký event ( 30 dňový), dajme tomu za 2-3 dni nie je dôvod nato, aby to potom následovne BP upravilo tak, že to 40-80 percent hráčov nedá. Doba eventu by mala byť naplánovaná tak, aby to dal aj priemerný hráč do 30 dní. Keď niekto používa script a točí napr. mapu Q2- 24 hod denne, prečo nepotrestajú toho konkrétneho, ale trestajú poctivých hráčov? Chýbajú mechanizmy, respektíve nie sú dostatočné, aby odhaľovali tých čo zneužívajú rôzne nepovolené programy. Hráči sú potom znechutení, keď ja do toho vrážam reálne peniaze a venujem hre časť svojho času, sa mi bude na diskusnom chate buger vysmievať, že on má už event hotový a a ni nesedel pri PC. Že aký som hlupák sa mi tam smeje.

    Odmeny z posledného eventu - poraz neporaziteľné - pre TOP 100 hráčov ktorí majú všetký drakohamy vylepšené na kráľovské boli odmeny slabé nenašli pre ne veľmi využitie. Slabší hráči, žiaľ ani tí priemerní (30K DMG) nemali šancu dokončiť event. Odmeny by sa im zišli, no tak ďaleko na postupových lištách sa nedostali.

    Nie sú reálne predstavy v BP koľko by mohli dostať peňazí od konkrétneho hráča. Keď si kúpim na rok prémium alebo prémium deluxe ešte odo mňa chcú, aby som si kupoval nejaké plášte? To by malo byť automaticky pre hráčov čo majú zakúpené prémium/deluxe za nezmenenú cenu. Je to jedna maketingová technika ktorá funguje veľmi dobre a osvedčila sa aj dlhodobo. Za rovnakú cenu by som dostal produkt vo vyššej hodnote, BP by vyššie náklady nemalo žiadné, stúpol by iba zisk. No to by muselo aj reálne pracovať marketingové oddelenie u BP.
    Pri týchto hrách ako je DSO sa zarába na mikrotransakciách, BP by chcelo maxitransakcie :-(
    Keď si 1 000 000 hráčov kúpi napr. esenciu za 1 Euro - má BP zisk 1 000 000 Eura. No keď dá do ponuky nejaká hovadinu za 90 Eura - kúpi si to napr. 100 hráčov čo je iba 9 000 Eura pre BP.

    Drop užitočných klesol, farmí sa oveľa dlhšie a dlhšie. Zábava stále klesá a je to doslova 8 hodninová ďlalšia šichta.

    Moderátori aj keď sa snažia a keď vedia tak poradia, by občas potrebovali kurz, ako sa majú správať k zákazníkom. Aj keď máte Medveďa Huga v zuboch, stále je to zákazník- potencionálny zákazník, ktorý môže priniesť peniaze BP. V našej firme keby som ja sa takto arogantne správal, tak mám hodinovú výpoveď. Keby som podal klientovi nepresnú alebo zavádzajúcu informáciu za účelom môjho zisku a dotlačil ho do dopredu prehratého súdneho sporu, bez milosti by som letel.


    Mohlo by BP dať nejaké info ako si predstavujú túto hru, čo znej chcú mať, či hru pre jedného hráča, alebo server ktorý je na prasknutie
     
    Last edited: Sep 23, 2019
  14. Borošar

    Borošar Forum Connoisseur

    Já tomu dávám dva roky... podle mě teď dají poslední rozšíření a pak nechají hru pomalu umřít... ve smyslu: dva roky občas něco ještě opravíme, uděláme nějaký patch, kosmetiku a po dvou letech to necháme běžet jen tak, třeba občas někdo ještě zainvestuje a po čase to vypneme úplně...
     
    Elite likes this.
  15. *EyesFuture*

    *EyesFuture* Someday Author

    Tie mini eventíky to čo je za paškvil? :D Trvanie 1 hodinu? Počas pracovného týždňa? Ale nech si nerobia srandu, môžem im nato z vysoka kadiť.
     
    jackoneill1976 likes this.
  16. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    Inf4 solo asi 5k ess,dmg cca 90k s lepším ess a tak 20x dead protože 230k hp je prostě málo... A jak střílí pomocníci najednou tak hp mizí... Masakr.. Už tam nikdy nepůjdu na i4... Ať se jde BP vycpat.. Mimochodem drop šílenej za tu námahu...
     
  17. Borošar

    Borošar Forum Connoisseur

    Tak i po přečtení průvodce na Amperionově webu nevím, jak se dostanu na Morbhlika... může mi to někdo prosím vysvětlit jako pro uplnýho de****?
     
  18. ki84

    ki84 Advanced

    Mhm. Názov eventu Kingshilské stoky dokonale vystihuje čo ten event je. A ešte zo dva takéto eventy a môžu tak rovno premenovať celú hru. Výročný event bol podľa toho čo tu aj celkovo na fóre čítam skôr výnimkou, než pravidlom.



    A ako dlho vydrží táto hra? Tu musí počet hráčov klesať nie postupne, lineárne, ale doslova geometrickým radom. Pozrite si diskusiu k eventu, tri strany, na zjednotenom fóre. Nie každý síce ovláda angličtinu, ale aj tak. Veď o takomto čase by len na CZ/SK bola aj čo i len pred dvoma rokmi, rokom diskusia už možno na dvadsiatich stranách. A to sú tu už aj Rusi, Poliaci, atď.. A ak si pozriete niektoré tie sekcie, tak už sú takmer celkom tiché. Zahrať sa to ešte dá, ale nejaké väčšie očakávania alebo investície, no neviem. Pokojne to môže pomaly odumierať ešte aj päť rokov, no nemusí. Ja som nikdy nikde tak strmý prepad hry ako tu nevidel.
     
  19. Geredis

    Geredis Forum Inhabitant

    @Borošar, Mhorblik se nachází na své mapě (Skrytá jeskyně), na kterou se dá dostat z nové mapy - Opuštěné chodby stok. Tuto mapu je třeba otevřít prostřednictvím úkolu u sira Hardyho (úkol je dostupný jen když je aktivní event "Toxické výpary", čili nyní úkol ještě nelze splnit), takže:

    Jakmile bude spuštěn event Toxické výpary → otevřít mapu Opuštěná chodba stok → pobít červi (bosse) na této mapě → projít do Skryté svatyně → zabít Mhorblika.

    Tvou výtku beru v potaz a pokusím se obsah textu učinit snáze pochopitelným. :) (a teď to nemyslím nikterak ironicky)
     
  20. Hapanas

    Hapanas Forum Greenhorn

    Toxické výpary budou spuštěny 25.9.